| Lists | Thoughts

Vad är kärlek?

Passande på Alla hjärtans dag - som jag förövrigt tycker är en gullig dag, tänk att en dag på året som är tillägnad kärlek? Att på alla 365 dagar om året så finns det en dag, som de flesta vet om - även om de inte bryr sig om den - så vet de om att den finns, som är gjord för att man ska ta hand och älska varandra. Det tycker jag är fint. Man ska älska varandra de andra 364 dagarna också, det är inte så att om man visat det en dag på året så slipper man göra det de andra dagarna. Man borde göra det varje dag, men hur enkelt är det att komma ihåg det alltid, att visa alla personer man gillar, tycker om eller älskar att man faktiskt gör det? Inte så enkelt, därför är det gulligt att det finns en dag för sådant, en dag för kärlek, en dag för att komma ihåg att vi borde älska mer. 

 

Vad är kärlek då? 

Kärlek är något stort. Som är olika för varenda människa. Som för mig är något fint, något man ger till någon eller något annat, som antingen förtjänar det eller inte. Som betyder något mer för oss, vare sig vi vill de eller inte. Och som antingen får en att må bra eller får en att vilja mörda. Kärlek är det som gör att vi finner mening i det vi gör. Och jag tror att man kan känna kärlek till något men sedan sluta, för att förändras, och då betyder det inte att de som betydde något för en gör det längre. Men att det alltid är något med det som kommer få en att komma ihåg det som betydde, de som man älskade.

 

Det är extremt många som stör sig på att människor skriver att de älskar en person och att det alltid kommer vara dem efter att de varit tillsammans i en halvtimme. Varför ska vi störa oss på det och säga att ”de aldrig har känt riktigt kärlek”, ”man kan inte bli kär så fort”, varför inte bara vara glada för att de känner så just nu? Varför måste vi alltid klaga? Det är som att säga att ”ni får inte gifta er, det kommer inte vara för evigt”, för många giftemål slutar i skilsmässa, men det betyder inte att man inte ska försöka eller inte vilja känna kärlek. För om man inte känner kärlek, så är det inget som betyder något för oss och varför ska man då göra något? Om de ändå inte har någon mening? 

Kommentera här