8 från augusti

Bild 1: En kall dag som jag följde med och spelade golf.
Bild 2: Fick lyxmat på jobbet, entrecote och efterrätt. Ibland är det bra att gruppen blir mindre än planerat.
Bild 3: Provade klänning ännu en gång, med jeansväst, fortfarande inget köp. 
Bild 4: Lunch ute med mannen. 
Bild 5: Glass i sooolen.
Bild 6: Pizzamys med babe och Christina! 
Bild 7: Det bästa med lediga dagar, grötfrukost.
Bild 8: Lite selfie
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenVad jag vill göra nästa sommar

Förra sommaren på Gotland med Agnes
Har så mycket planer på vad jag vill göra under kommande sommrar, men vet inte vilken det blir nästa sommar, om det blir någon av dem jag har tänkt på. Förhoppningsvis får jag iaf gå mer i shorts nästa sommar, och bli brun. Bada. Grilla i solnedgången - favoriten -, och ha ett roligt jobb. Hoppas även att vi får till resan jag har börjat planerat av början av sommaren och att jag får se fler fina platser - vart jag nu än befinner mig. Träffa sköna människor. Och att jag får pussa på min man godnatt varje kväll och godmorgon varje morgon. Då kommer jag få en fin sommar nästa år också. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenPannkakstårta med blåbär och nugattiglass

När mannen kom hem från jobbet sa han att han hade blivit sugen på pannkakstårta på jobbet, x antal minuter senare stod den på bordet. 
Jag älskar pannkaka. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenInspiration

Jag blir inspirerad utav motljus, mysiga cafeer, små inredningsbutiker, fotografier av natur, speciella platser, roadtrips, promenader i naturen, kvällsljus, dimmiga morgnar, akustisk musik, personer som upplevt mycket, havet, åska, kärlek, under havsytan, kvällsaktivteter, sporter, nystädat, fint upplagt mat, citat, att få kunna välja, resa, att ta kort utan att titta, springturer på fantastiska platser, solnedgången, shortsväder, pudersnö, outfitsbilder, frukost, yoga, mysa, tecknade och animerade filmer, soluppgången, extremesporter, spa, sova på ett lyxigt hotell, läsa böcker, personer som brinner för något, när det snöar, höjder, blinkande ljust på krogen, fina drinkar, plockmat, skratt, spontana aktiviteter, personer som är sig själva. Personer som får mig att må bra. 
 
Livet är fullt av inspiration.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEtt tips

Morgonträning. Jag älskar att träna - vilken ni kanske har förstått nu -, men jag är så himla lat. Önskar att jag på något sätt skulle kunna sluta med det, men det är som skönt att vara lat också.. Tipset är iaf att träna på morgonen. Om man nu orkar ta sig iväg på morgonen, hur skönt det än må vara i sängen, så är det alltid skönare när man tagit sig upp och tränat. Jag mår iaf mycket bättre, får mer energi och är lyckligare. Fler positiva saker med att träna på morgonen är att man då får vara hur lat man vill efter skolan och/eller jobb (beroende på sitt mål med träningen förstås), man kan dessutom känna sig helt fri över att hitta på något eftersom man inte behöver känna sig bunden till att man måste träna. Och det bästa av allt, man kan träna igen. Jag får oftast mer energi så att jag inte alls är lika trött efter att jag slutat jobb så att antingen orkar jag köra ett till träningspass eller hitta på något annat skoj istället för att ligga död i soffan hela kvällen. Synd bara att det är så jobbigt att kliva upp när man sover bredvid världens bästa så att man bara vill ligga kvar där så länge som möjligt.. Och att man dessutom jobbar sen och äter middag vid elva och kommer inte till sängen före 12. Annars skulle jag nog morgontränat mest varje dag.
Den bästa morgonträningen jag vet är att simma, det var så skönt när jag och Lovisa åkte till badhuset på torsdagar och simmade 50 längder. Måste börja ta tag i träningen igen, och köra mer varierat. Men först träna upp höften så den blir bra. Sedan ska jag försöka simma i vinter. Även om det är tråkigt att simma när poolen är så kort. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenStäddags med tacomys

Städade hela lägenheten efter jobbet idag. Tvättade alla skor och började packa ner saker som jag inte behöver något mer. Känns så härligt. På kvällen avslutade vi med tacos - älskade matträtt. Jag fick panik eftersom jag fick för mig att jag hade glömt bort att åka och jobba idag, inte bra att bara jobba fem timmar om dagen och hade även fått ett brev av farmor och miniman. Så mysigt, snart träffas vi igen.
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMitt hem

Mitt hem som jag egentligen hatar. Längtar bara tills jag får flytta härifrån, förhoppningsvis så slipper jag bo här dom sista tio dagarna vi är kvar i Norge. Som jag längtar. Det är en liten hall, ett badrum med en fancy-dusch, ett litet sovrum med en ny säng, ett vardagsrum med TV som man kan se de svenska kanalerna ettan, tvåan och fyran, plus en mängd andra kanaler och ett gammalt kök. Egentligen skulle jag väl inte ha något problem att bo här trots att det är ganska gammalt, om det inte vore så att alla våra saker börjar mögla titt som tätt. Det är de som är problemet och gör att jag vill komma härifrån så fort som möjligt. Men det är skönt att ha ett ställe som man har sina saker OCH faktiskt spenderar sin lediga tid på. Och att få bo med världens bästa kille. Han gör det hela så mycket bättre. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenUtforska Vestvågøy

Åkte på en liten trip bort mot Unstad, verkade för ointressant, tänkte åka hem och fiska, men åkte mot ett annat ställe istället - mitt fel. Blev tvungen att gå 900meter för att se ett huvud som hade två olika profiler. Ganska coolt, men ändå helt onödigt. Det bästa med turen var lammen.
 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenDet här upprör mig

Att vi är så dumma mot varandra, på internet, på riktigt, överallt. Att vi bara inte kan låta oss vara olika. Tycka olika. Tänka olika. Finns det någonstans där det inte finns en enda elak kommentar? Och ja, vi har yttrandefrihet i det här landet. Men den lagen har vissa begrännsningar. 
 
"Åsiktsfriheten är obegränsad, medan rätten att fritt uttrycka sin mening kan begränsas och måste utövas under särskilt ansvar, exempelvis av hänsyn till andras fri- och rättigheter. Det fria ordet kan orsaka skada, till exempel genom att upplevas som kränkande, hetsa till diskriminering eller våldshandlingar, eller genom att röja uppgifter som får negativa konsekvenser antingen för enskilda eller för samhället som helhet. Yttrandefriheten har med andra ord vissa gränser.Männskliga Rättigheter

Och jag fattar inte varför vi måste berätta för en person varför vi inte gillar hen. Varför måste du gilla den personen? Varför ska hen behöva ändra sig för att du ska gilla hen? Jag bryr mig inte om vad det är med den personen som du inte gillar, eller att du faktiskt inte gillar det. Du får ogilla saker, du får ogilla så mycket saker du vill. Jag ogillar saker. Jag hatar till och med saker. Men jag behöver inte kommentera det till männsikor som gillar det, som har det eller som tycker det. För jag får inte ut något av att lägga mig i någon annas liv. Det är som att säga att mobbning i riktiga världen är okej. För det verkar okej att säga vad man tycker om personer på internet. Så varför skulle det inte vara det i verkliga världen också i så fall? 
 
Vi får argumentera om saker med varandra, jag tycker det är jättekul att argumentera med personer, jag skulle tycka livet vore tråkigt om alla tyckte som mig. Men det är en sak att argumentera, stå för sin sak med argument och inte bara slänga ut sig att personen är en idiot och borde våldtas. Vilket känns som de flesta tycker är ett bra argument numera. Det är sorligt, det är upprörande. Det är som att säga att det är okej att våldta någon. Det är aldrig okej. Det är aldrig okej att ta på någon om den inte vill. Oavsett vad den har sagt eller gjort. 
 
Och till alla personer som säger att inte alla män våldtar. Jag gillar killar, tycker att dom i vissa lägen kan vara så mycket roligare och skönare - misstolka inte - att hänga med än tjejer. Men i andra lägen är jag rädd för alla killar. Även fast jag vet att inte alla våldtar, troligtvis knappt någon jag kommer träffa eller möta, och än så länge har det inte hänt. Men det finns killar som våldtar, och för dem så är jag rädd för alla killar. Borde ni inte vara mer arg på dem? För det är de som gör mig rädd för er. Inte tjejer som säger att alla män våldtar. För jag vet att det inte är så, men ändå är jag rädd för alla killar. 
 
Det är upprörande hur elaka vi faktiskt är mot varandra. Att vi inte kan låta oss vara olika. Att vi alltid måste lägga oss i saker som vi inte har något att göra med. Och bara för att man är kändis så ger det oss inte rättigheten att mobba och kränka den personen. Du får ha åsikter om precis allt, men varför måste du dela med dig av dom till restan av världen? Till den personen som det gäller. Skulle du tycka det var kul om personer skulle kommentera precis allt de ogillade om dig? Tänk själv hur det skulle kännas om någon kommenterade till dig det du precis ska kommentera. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenKlättra på mossan upp till Stamsundsheia

Vi försökte oss på samma topp som i måndags, hittade fortfarande inte stigen upp men äventyrliga som vi är tänkte vi att vi parkerar bilen och går bara upp. Så brant, långt och svårt kan det väl inte vara. Hahah, svettigt blev det. För det mesta så använde vi händerna för att kunna hjälpa till att dra oss upp. Och otränad som man är blev det några pauser. Men upp kom vi. Fick våran stämpel och sedan tog vi stigen ner, som var betydligt lättare. Tror dessutom att det skulle varit smartare om vi hade tagit skidbacken upp. Men ja, ett äventyr fick vi. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenFör sex år sedan

2009-08-26
För sex år sedan var vi tydligen på tur med klassen, troligtvis hade jag kul, jag brukar ha kul när jag är ute i naturen. Jag minns att det var så mysigt att vi hade med två hundar på den här turen. Kan säga att vi alla har växt lite på sex år, trots att vi precis börjat nian och kände oss stor, så var vi bra små. Att det redan har gått sex år sedan vi började nian. Jag börjar bli gammal.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenPicknick i solnedgången

På kvällen åkte vi på tur. Grillade lamm och myste i solnedgången på mjukaste marken, till efterrätt fick vi grillad banan med choklad. Bra tisdagkväll.  
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEtt favoritplagg

När man endast går omkring i antingen jobbkläder eller gymkläder (trots att jag inte ens gymmar längre) så kommer man inte ihåg vilka kläder man ens har. När man dessutom har en massa oanvända kläder i garderoben, men fortfarande vill köpa nya kläder så är det också tungt, och tråkigt. Ge mig lite ledighet så att jag kan använda mina kläder. Så mitt favoritplagg har jag ingen aning om. Däremot just nu så älskar jag att man äntligen kan gå runt i bikini, såunderbart. Dessutom så gillar jag mina neongula tygshorts som jag köpte till 80-tals festen vi hade på copperhil - men som jag aldrig använde där - sköna är dom iaf. Det är väl dom kläderna jag använt på sista tiden, om man bortser från jobbkläderna. Jobbar för mycket. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenVärmer upp för Bali

Efter frukostjobbet drog vi oss till stranden, hängde i bikini, lekte akrobat och somnade på en filt. Härliga två timmar i solen, och äntligen fick jag ligga på en strand och ha bikini på mig. Däremot blev det inget bad, jag behöver varmare i luften för det. Behöver vara varmare. Men härligt var det, snart får jag två veckor utav det här. Som jag längtar. Det var skönt att det var så pass lugnt ändå, inte behöva trängas med en massa människor.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMin dag

En spontan ledig dag spenderades på detta sätt; Alldeles förlång sovmorgon och kvarliggande i sängen, tillsist lyckades man att ta sig upp och äta frukost. Efter ännu längre segande bestämde vi oss vad vi skulle göra - bestiga berg -, åkte till Leknes för att ta reda hur man går, åkte hem och hämtade korten som vi glömde och åkte mot berget. Körde fel. Frågade vart vi var och hur vi skulle hamna rätt. Fortsatte åka, såg berget men inte stigen. Kom till Stamsund, blev hungriga, hittade ingen mat, åkte tillbaka till Leknes och åt på Peppes. Babe skjutsade hem mig, jag spenderade kvällen i sängen, typ sovandes, medan han jobbade. Väldigt fancy ledig måndag. Men behövde kanske det. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn favoritsak

Min favoritsak är utan tvekan min kamera, älskar den, eller ja, inte just den, men att ha en kamera. Klarar mig inte utan att kunna ta med mig kameran - trots att den är stor och klumpig - så känner jag mig naken om jag inte har den med mig. Det är så mycket som är värt att fotas som man ser, och en mobil räcker inte. Kan knappt ta bilder med en mobil, även om jag känner mig lite smått töntig när jag ta upp min stora kamera.
 
Förra våren så gick min kamera sönder strax innan påsklovet, så jag köpte en ny utan att tveka och sedan visade sig att jag fick en ny på försäkringen. Jaja, om jag hade väntat så skulle jag inte kunnat fota på det typ bästa och sista påsklovet jag fick. När min mobil går sönder kan jag vänta i månader innan jag köper en ny. Så kameran är den bästa ägodel jag har. Funderar däremot på att köpa en kamera som är lite mer tålig och kan fota under vatten men ändå tar bra bilder, någon som har en idé? Eller kanske ett stativ, en fjärrkontroll eller ett nytt objektiv. Men det är inte lika viktigt.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenVåfflor med hjortronsylt och grädde

När man kommer hem från jobbet och möts av det här. Kärlek.
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenFyra quotes jag gillar

Jag älskar citat, att bara några få ord kan beskriva hur man känner så bra. Att det nästan kan beskriva bättre än hur man själv känner. Så det här är fyra citat som jag gillar lite extra mycket. Finns även lite fler citat under kategorin Citat.
 

Gör livet värt att se i repris, säg hej till världen, fyll åren med liv och ångra inget som fått dig att le.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenGrillat mellan jobben

Efter en lång och jobbig dag på städ överraskade pojken med att grilla till mig innan jag skulle tillbaka på kvällservering. Såunderbarman.
 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn sanning om mig

En bild på mig och mina bröder när miniman inte ens var en månad gammal. Minipojken. Min lilla älskling.
Även om det jag mest säger att jag vill göra handlar om att resa, se världen, upptäcka platser, göra nya saker, träffa nya människor. Så vill jag framförallt skaffa en familj och ett hem. Jag vill bli mamma, jag vill bli gravid, jag vill bli gift. Jag vill inreda mitt eget hus, och om jag någon gång har råd vill jag även bygga mitt egna hus. Jag vill hitta ett ställe där jag verkligen vill bo, där jag känner mig hemma. Med min egna familj. Jag vill skaffa mig en hund. Allt det där längtar jag till. Vissa gånger vill jag bara hoppa in i framtiden och hamna där.
 
Varför inte bara göra det nu då kanske ni tänker? För jag vill det inte nu. Jag är inte redo att ge upp mina andra drömmar. Jag är inte redo att bli fången än. Och jag är framförallt inte redo att bli mamma. Jag är inte redo att ha någon i mitt liv som kommer vara så beroende av mig, därför skaffar jag mig inte ens en hund. För det bästa med mig är att jag är fri. Att jag kan i princip göra vad jag vill när jag vill. Och jag är inte redo att ge upp det än. Men någon gång kommer jag det. Någon gång ska jag bli allt det där jag drömmer om. Men jag har inte bråttom. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNågot jag gjort

Jag har gjort ganska mycket saker i mitt liv, har som haft 21 år på mig att göra saker så lite måste jag väl ha gjort. Annars skulle jag bli besviken på mig själv. Det jag är mest glad över att jag gjort på alla dessa år är att jag nästan har fotograferat något från varje dag sen juni 2007. Då skulle jag fylla 13. Det är 43 626 bilder på mitt liv de senaste 8 åren. Det är nästan 15 bilder per dag. (Om man inte räknar med skottår.)
 
Jag är glad över att jag har gjort detta för då kan jag gå tillbaka och titta vad jag faktiskt har gjort varje dag. Inte bara dom speciella händelserna utan även de helt vanliga dagarna, även om jag fotade mer förut på dom dagarna än nu. Det är lättare att ta fram en mindre kamera än en stor systemkamera, men det är roligare att fota med en systemkamera. Nu kan jag se vad jag har gjort i mitt liv. Gjort med mitt liv. Förhoppningsvis kan jag säga att jag har gjort något bra med mitt liv när jag blir gammal, om inte annat så kommer jag komma ihåg det. Nästa steg är att skriva ut bilder och sätta dem i ett fotoalbum, det är det bästa sättet att titta på bilder. Synd bara att jag sagt att jag ska göra det i fem år nu, och än har jag inte gjort det. Någon gång ska jag få tid till det. 
Första bilden som jag har sparat att jag tagit. Däremot så är det här innan jag började fota mest varje dag.
Bilden är tagen i oktober 2006 och föreställer några kaninbebisar som min kanin var pappa till. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMina 4 mest likeade bilder på Instagram

Vad är summan utav det här, lägg upp bilder av dig själv om du vill ha likes Amanda. Däremot så finns det så många fler saker som är finare. Min favorit är andra bilden, där hade jag precis bestigt ett berg på midsommarafton och var lagomt svettig. Kan säga att det inte blev något party för mig den dagen. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenDet land jag senaste besökte

Känns konstigt att säga att det senaste landet jag besökte är Sverige, men det blir det eftersom vi nu bor i Norge och åkte hem till Åre i början av juni för att vara med på Anders student. Eller om det räknas som att jag fortfarande besöker Norge? Om vi bortser från Norge och Sverige, så är det London förra våren med klassen, alldeles för lång tid har gått sedan jag var utomlands sist om ni frågar mig. Men får väl skylla mig själv att jag inte tar mig tiden, och prioriterar en bil som jag inte ens ville ha från början. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNär man har några timmar hemma

Mellan arbetspassen så fixade vi - mannen - lunch, sallad och de godaste potatisbullarna jag någonsin ätit och åt den ute på altanen. Som synd var hade för lite sol för att kunna ligga ute i bara bikini, solandet får jag göra någon annan dag, nu mot jobb igen.  
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNågot jag gör när jag är ensam

Sitter framför datorn och håller på med bilder, längtar efter att mannen ska sluta eller tränar (tränar oftast själv på gymmet, men är ju aldrig helt ensam då det är alltid människor runt mig så vet inte om det räknas). Väldigt fancypancy. Näe, jag hatar att vara ensam, tycker det bara är tråkigt och skulle helst av allt bara vilja ha någon hos mig och hitta på något. Det enda bra med att jag är själv är att det är då jag uppdaterar bloggen, men det är faktiskt riktigt tråkigt, att redigera bilder och ändra storlek. Så varför fortsätter jag med bloggen då? Ja, för att jag ska komma ihåg vad jag gör och göra något med alla bilder jag tar. Går inte ens och lägger mig själv längre, stannar alltid vaken och väntar tills mannen kommer hem innan jag lägger mig och då måste han ligga och hålla om mig tills jag somnar, även om han inte vill lägga sig en. Dum jag är. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMarmeladkokning

Resterande av dagen låg jag på balkongen i bikini. Såjävlaskönt. Första gången på hela sommaren som jag låg i bikini, men bättre sent än aldrig. På kvällen när solen försvann lagade vi mat, och kokade aprikos-plommonmarmelad. God blev den. Tänk bara, nybakad bröd, mermelad och ost. Typ det jag längtar efter mest, men det får vi ta någon annan dag. Idag blev det grillad torsk. Nu jobbar jag tills ledigheten på torsdag, oturligt nog kommer jag jobba dubbelpass fram tills dess och det är nu solen börjar. Jaja, blir rik förhoppningsvis. Rik och blek.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNNM Golf

Grym som man är lyckades man byta bort tre jobbpass vilket resulterade i en ledig dag. Och vilken ledig dag, klev upp klockan sju för att spendera dagen på golfbanan och titta när mannen spelade golf. Strålande sol, och jag kunde gå i shorts och väst hela dagen. (Sån där snygg neongul väst man får när man spelar fotboll och man ska kunna skilja lagen åt.) Mannen är snygg och spelade bra. Och det är bra skönt att vara ledig. Och jag fick bara följa med om jag lovade att inte fota när dom spelade.. Jag hade en bra dag och fick vara med honom hela dagen.
 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn låt jag lyssnar på när jag är ledsen

Lyssnar nog på samma låtar när jag är ledsen som när jag är glad. Det är väl bara att man hör dom på olika sätt. Om jag ska vara ärlig så kommer jag inte helt ihåg vilken speciell låt jag lyssnar på när jag är ledsen, men den här låten kan jag lyssna på när jag känner mig lite nere. Men jag lyssnar även på den när jag är glad. Tror det har att göra med vad jag är ledsen över vilken låt jag lyssnar på.
 
Stay with me - Sam Smith 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNågot jag ser fram emot

Det jag mest av allt längtar efter nu är semester. Vilket kommer hända om mer exakt två månader. Om två månader ska jag vara påväg till eller redan vara på Bali. Som jag längtar. Jag behöver får vara ledig, ha på mina sommarkläder och bara vara med två av dom bästa personerna i mitt liv, plus en liten till person. Två små månader kvar. 
 
Däremot har vi lite fler saker som jag ser fram emot; 
 
Att få träna med sjukgymnasten, kanske får upp motivation för träningen då.
Framförallt så kanske höften slutar att göra ont.. 
 
När Anna kommer, mindre än en månad kvar!
 
När vi bestigit alla tio topp topparna, plus två till.
 
Nästa gång jag får träffa min familj igen, speciellt när jag får träffa miniman.
 
När vi kan börja packa ihop vara saker och åka härifrån. Jag trivs sjukt bra här.
Jag gillar personen jag är här. Jag klarar bara inte av att bo i lägenheten längre. 
 
När jag och Erik varit tillsammans i 6 måndar, då blir det lyx och mys. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn låt jag gillar

Eftersom vi är i Norge, Bare min - Morgan Sulele 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMiddag i Svolvaer

Spenderade den lediga dagen med att titta när babe tränade golf för att sedan bjuda honom på middag i Svolvaer. Lyxade till det med trerätters, räkmacka, sushi och såklart chokladfondant till efterrätt. Kärlek. 
 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMin favoritårstid

Jag gillar alla årstider. Hösten med alla glada färger bland löven och på bärmarken. Vintern med mörkret och snön. Våren med den härliga första värmen och grönskan som börjar komma och sommaren med varma och ljusa sommarnätter. Alla årstider är bra fina. Men det bästa jag vet är att på vårvintern sitta i en snösoffa på fjället känna solens varma strålar mot huden, rökdoften från grillen och ett härligt sällskap. Antingen så har man åkt skidor, skoter eller bräda upp dit. Det är det underbaraste jag vet. 
 
Dock så har vi varma och ljusa sommarnätter, med shorts och kofta, promenerandes utan mål, eller varför inte grillning och kubb. Ligga på stranden i bikini och höra vågorna slå och efter ett tag hoppa i och bada. Cykla vart man än vill eller åka på roadtrip till en främmande stad med nervevade fönsterrutor. Spela fotboll på en liten gräsplätt och få grönska på kläderna. Och äta mängder av glass och jordgubbar. Jag är nog ändå en sommarmänniska. Synd bara att man inte fått uppleva det i år. Nästa år kanske det blir. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMin favoritstad

Den här är svår. Jag har nog ingen favoritstad, jag är ingen stadsmänniska så städer tilltalar mig inte speciellt mycket. Förutom Visby. Visby känns inte som en stad. Visby är mysigt, vacker och det finns natur. Visby är nog - än så länge - min favoritstad. Några städer jag däremot skulle vilja besöka är Köpenhamn igen, Paris, Barcelona, Venedig, Rom, Tokyo, Sidney, Los Angeles, Maiami, Kapstaden, New York, Las Vegas, Pittsburgh, Dublin, Berlin och säkert många fler som jag inte kommer ihåg nu. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMitt Bloggnamn

Min blogg heter Words of a Love song om man sätter dit några mellanrum, ibland när jag ser det läser jag det däremot som Words of alofofosongof. Typ med lite S också, tänker som att det är en hund med hängläppar, som en bulldog, som öppnar och stänger munnen, utan något ljud så det blir bara luft och lite dregel. Ja, då vet ni hur jag läser mitt bloggnamn. Varför heter min blogg så då? När jag skapade bloggen så visste jag inte vad jag skulle ha. Elin gav som förslag att jag skulle ta en mening ur en låt som jag gillade. Under den här tiden lyssnade jag mycket på en låten If I die Young (covern med Sam Tsui) och i den så sjunger dom; 
 
"If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in a river at dawn
Send me away with the words of a love song"
 
Egentligen ville jag ha raden "bed of roses" eftersom rosor är fina men samtidigt taggiga, ungefär som livet, det är fint men kan göra ont ibland. Om man sätter ihop det - bedofroses - ser det bara konstigt ut, så det sket vi i. Och då blev det Words of a Lovesong, för livet är ändå bra fint och kärleksfullt trotsallt. Och det här är mina ord på mitt liv. Det var snart 4 och ett halvt år sedan, låten är fortfarande riktigt fin. Och namnet får bara vara kvar.
 
 
Lämna en Kommentar (1) | Tillbaka till toppenNågot gott

Det är väldigt svårt att skriva "något gott" när man älskar mat, speciellt älskar att äta mat. Det finns det ganska mycket "något gott". 
 
Havregrynsgröt som man kokar upp med äpple och kanel, sedan toppar med kokos, linfrön, bär och mjölk är gott. Naturellyoghurt/fil med pumpakärnor, solrosfrön, kokos, linfrön, lite havregryn och dinkelfingor samt skivad kiwi är också gott. Eriks hemmagjorda rotfruktschips är farligt gott, och jucien som dom gör på fiket på stationshuset i Åre är också farligt god. Kinder Maxi är gott, satsumas, eller vad dom nu heter är goda. Nektariner också. Pappas torkade och rökta kött är gott - som jag saknar att äta, måste snart ta upp det ur frysen.Grillat och tacos är gott. Ceasarsallad utan permesanost och inte så mycket dressing är gott. Vitlöksbröd är också gott. Och sushi. Och Chokladfondat. Glass är gott, kulglass, i roliga smaker, som det finns på Gotland är supergott. Ibland är dock sorbet godare. Dom oreanga drinkarna vi fick på Gotland var också goda. Kanelbulle, lussebulle och varmchoklad med grädde är gott. Och sen har vi typ allt som mannen lagar till mig gott, det finns så mycket gott i världen. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNågot du älskar att göra

Resa, är utan tvekan det de bästa jag vet. Se nya platser, träffa nytt folk och bara vara vem man vill. Det finns ingen mer frihet än att inte vara hemma.
 
Resa gör mig lycklig. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNågon du saknar

Just nu, när jag sitter minst 100mil ifrån alla som jag egentligen känner så är det faktiskt många jag saknar. Jag saknar Agnes som bor i Skåne, jag saknar Elin som det verkligen var allt för länge sedan vi sågs, jag saknar mina kusiner Sara och Johanna som jag pratade med idag, jag saknar Britta som äntligen är hemma i Saxvallen  och jag kommer missa att träffa henne. Jag saknar Josefine som jag varken har träffa eller pratat med på.. år? Fina bästa Josefine. Jag saknar Lovisa och jag saknar bästa Anna. Anna som kommer komma upp och hälsa på mig i september, du förstår inte hur mycket jag längtar efter det. Och efter dig Hunny. 
 
Och det sjuka är att ungefär för första gången så saknar jag mer tjejer en killar. Jag saknar mer mina tjejkompisar, det kanske blir så när man inser hur mycket man gillar att ha dom nära i sitt liv. Såklart saknar jag när jag, Edvin, Anders och Oscar hängde i Anders stuga och åkte skoter, eller när jag och Niclas hänger och det alltid slutar med att jag blir blöt, eller allt festande förra sommaren med Michel, André och Petrus. Och Philip. Och Malin, saknade Malin. Dessutom alla sjuka personer från klassen, som alltid slutade naket och kaos. 
 
Men just nu vill jag bara träffa mina tjejkompisar och kusiner. Finaste människorna i världen.
Såklart, bästa Isack och Alex saknar jag lika mycket som mina tjejkompisar.  
Lämna en Kommentar (1) | Tillbaka till toppenEn stund i mitt liv som jag var lycklig

Den här rubriken känns så fel formulerad, jag är ungefär alltid lycklig - även om mitt humör ibland kan svänga som när man springer idioten. Så det jag kommer skriva om är bara en av de många stunderna i mitt liv som jag var lycklig. Oftast när jag är som lyckligast så har det att göra med något som inte tillhör det normala, som när man är på semester. Däremot kan jag vara minst lika lycklig här hemma också, ungefär som förra våren när jag gick på gymnastiet så sa jag en helt vanlig dag till Isack att jag var lycklig, ungefär tiotusen gånger. Och när jag är sådär lyckligt så säger jag det, konstant, oavsett hur många gånger jag sagt det eller om det egentligen inte är någon som bryr sig. För ibland vet jag inte hur jag ska utlopp för min lycka och då säger jag det. 
 
Men en stund i mitt liv som jag var lycklig är Londonresan med klassen. Då var jag extremt lycklig. Man fick lära känna sina klasskamrater på ett helt annat sätt och bara va, skita i allt, och slappna av. Jag är lycklig att vi fick dom dagarna i London tillsammans, det var en perfekt avslut på 3 år. Det är dessutom sjukt vad lite alkohol samt en ny stad kan göra med en. Och idrottare. Jag var tillochmed lycklig när planet blev inställt och vi höll på att missa balen. När vi fick springa genom Arlanda och ha en ytterliggare natt tillsammans på ett hotell. Alla hotellnätter tillsammans och resaurangmiddagar var jag lycklig. 
 
Tack Magnus. Tack för att du fick oss att åka.
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNär solen lyser och tvingar dig att vara ute

Efter jobbet så var det sol, energin sprudlade och viljan att antingen bestiga berg eller träna var enorm. Man kommer hem, lägger sig bredvid killen i sängen och bara vill ligga där resten av livet. Jag förstår varför man blir tjock när man blir tillsammans med någon. Efter ett tag - när jag inser att man inte kan ligga bort en hel dag (läs: ligga i sängen, ligga som i att ha sex fungerar alldeles utmärkt att göra en hel dag) - så lagade jag äggröra med extra innehåll och efter det gick vi ut. Jag frivilligt och pojken uttvingad. Jag körde yoga i solen och pojken satt i skuggan och tittade på serie. Man märker vem som gillar solen bäst. Sedan var det bara att ta på skjortan och åka på jobb igen. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMin hemmagjorda pizza

Idag blev det pizza till middag, som jag gjorde, pizzadeg, tomatsås, pizzasallad och allt annat. Varje gång jag lagar mat (från grunden) blir jag sjukt stolt över mig, och när Erik lagar mat är allt som vanligt. Men som min samhällslärare sa, man ska utnyttja sina kontakter, och jag valde inte en kock för inte. Hehe, men han är bra på det mesta, typ allt. Pizzan blev bra den med. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenHit vill jag åka

 Jag vill åka till så många ställen. Egentligen vill jag åka till alla ställen i hela världen. Fick en världskarta av Agnes när jag tog studenten och tanken med den är att man ska skrapa bort det landet efter man varit där. Innan jag dör ska allt vara bortskrapat.
 
Om jag ska välja mina topp tre resor som jag vill göra är det;
1. Tågluffa i Europa, 
2. Roadtrip i USA
3. Åka runt i Alaska
Måste bara hitta ett ställe att bo och köpa en ram så jag kan få hänga upp min karta också. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn plats jag gillar att vara på

Det finns många platser jag gillar att vara på, tillexempel i skogen, på fjället, på stranden vid havet, på sjön, på gymmet, på dansgolvet och överallt där jag får vara i min pojkväns famn. Men om jag ska välja en specifik plats, som faktiskt bara finns där och inte kan vara lite överallt som tillexempel ett dansgolv.
 
Så är det hemma hos min farmor och farfar. Hos dem känner man sig alltid välkommen, alltid ompysslad och alltid efterlängtad. Oavsett om jag var där dagen innan eller om det var ett halvår sedan. Det är dessutom där man får äta tillsammans med alla släktmedlemmar från pappas sida, vilket kan vara bland det mysigaste jag vet. Om det inte är någon middag för släkten så kan man alltid ligga på sofflocket och sova, äta våfflor eller pannkakor, titta på tv eller bara prata om allt mellan himmel och jord med farmor och farfar. Man känner sig lugn, och alla måsten försvinner. Dessutom när jag blir farmor - eller mormor, om jag nu blir det - så skulle jag vilja bli som min farmor. Så en plats jag gillar att vara på är hemma hos min farmor och farfar. 
Lämna en Kommentar (1) | Tillbaka till toppenFörsta träningspasset

Första träningspasset på en evighet, trots att det inte blev så mycket svett så var det skönt och välbehövligt. Nu är jag glad. Nu mår jag bra. Bara 65 dagar kvar innan det är en vana igen. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenFjärde toppen

Det visade sig vara soligt efter jobbet, så vi passade på att ta en fjälltur. Det som är bra här uppe är att när det är sol så måste man vara ute (om man vill ha några soltimmar på sig). Och sol och värme fick vi. Sex toppar kvar. Kan vi får sex soliga dagar eller kvällar till?
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn film jag kan se om och om igen

Det måste vara otecknade Peter Pan från 2003. Tror faktiskt inte att jag har sett en film fler gånger än vad jag sett den. Den påminner mig om nyårsaftnar och min kusin Sara, och bara där blir den bra. Sedan ska jag inte säga att jag inte hade en crush på Peter Pan i den filmen. Han skulle lätt kunna fått hämtat mig. Tror dessutom att det är mest bara barnfilmer som jag skulle kunna sätta i den här kategorin, som tillexempel Ronja Rövardotter, Klättertjuven och Vargsommar. Vilket nog var mina favoritfilmer när jag var yngre. Och såklart ungefär alla tecknade filmer. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenLyxmiddag på en jobbmåndag utan bortglömd sparris

Påtal om att man borde lyxa till det lite varje dag, mannen kom hem tidigare än väntat från jobbet, han tände grillen och ställde fram detta ex-antal minuter? Timmar? Han vet iaf hur han ska får mig glad av mat. Så fruktansvärt jävlagott, och måndag var det var. En helt vanligt jobbmåndag. Glöden var så fin tyckte han så han ville grilla mer, sparris blev det, sparrisen som alltid glömdes bort på Gotland.
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn person som jag kan berätta allt för

Agnes. Min kära fina saknade vän. Som jag just nu saknar så oerhört mycket. Förra sommaren var vi bara i tiden ifrån varandra. Nu är vi 23 timmar och 59 minuter med bil ifrån varandra. Nästan 200 mil. Det är sjukt. Och ja, för henne kan jag berätta allt. För jag vet att hon inte dömer mig, hon kan tycka annorlunda än mig, tycka att jag är helt puckad, men hon låter mig vara mig. Samtidigt som hon gör mig till en bättre person. Jag älskar dig. Lägger upp fem bilder från sommaren 2008. Det var verkligen vår sommar, det är redan sju år sedan nu. Ochjaglängtartillsihöst. 
Min klippa, då som nu.
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen3 slumpade låtar från min spellista

Här är 3 (halv)slumpade låtar från min spellista Fint
Jag slumpade tills jag kände att jag hade något att skriva om låtarna.
 
 
The Reckoning - NEEDTOBREATHE
Började lyssna på dom för ett och ett halvt år sedan, att det redan är så länge sedan. 
Dom har många fina låtar, men The Reckoning är min favorit.
Och dom påminner mig om PT-kursen och Simon.
 
 
Never Easy - Kurt Nilsen 
Tror det var sommarlovet mellan 7:an och 8:an Agnes gav mig en cd-skiva med en massa låtar,
dom fyra eller fem första låtarna var med honom. Jag gillar hans röst. Den är skön att lyssna på.
 
 
I Lived - OneRepublic 
Är helt klart ett av mina favoritband, och låten är en av deras bästa.
Det är så jag vill känna när jag blir gammal.
Favoritmeningen på hela låten är; "Hope that you fall in love, and it hurts so bad" 
och när jag inte får höra den ordentligt måste jag ibland spola tillbaka hela låten.
 
Jag vet inte varför jag älskar den meningen så mycket, kanske för att veta att oavsett
om man älskar någon och att det skiter sig så totalt så det gör ont, spelar det ingen roll.
Vissa saker ska man bara uppleva utan att det varar för evigt,
men ändå ska man inte vara rädd för att känna, för det är bara då du vet att du lever.
Det är så jag tolkar den meningen iaf.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenJag

 
Jag, vem är jag? 
 
Jag gillar att träna, men om jag inte tränar på någon dag så försvinner motivationen till att träna, fast att jag gillar det, eller näe, jag älskar det. Lika så om jag känner mig tvingad att göra det. Och jag tränar inte till någon beach 2015, utan jag tränar för att jag älskar det, och att jag blir galen om jag inte tränar. På riktigt, galen, bitter, frustrerad, arg, ledsen. Så ja, till frågan som jag fick för snart ett år sedan "Skulle du fortsätta träna även om det inte gav något resultat på kroppen?", ja, alla dagar i veckan, utan tvekan. Jag tränar för att jag mår så mycket bättre när jag gör det. På alla plan. Däremot önskar jag att jag hade bättre diciplin och ork att faktiskt fullföra träning när det blir jobbigt, för det är halva nöjet när svetten rinner och musklerna är så ömma att du knappt kan röra dig efter träningspasset eller en vecka efter. Det är då man känner att man lever. 
 
 
Jag har alltid gillat att fota, men nu mer så fotar jag inte bara för att det är kul och jag gillar det. Utan för att jag känner att jag måste, för att minnas det jag gör. Även om det är sällan att jag går igenom alla bilder och ser vad jag har gjort. Men vem vet, någon gång kanske jag gör det. Jag är rädd att jag inte ska minnas det jag inte fotar, samtidigt så glömmer jag ta in det jag upplever på riktigt när jag fotar. Det är som att jag då ser livet genom min kamera och inte helt tar till mig det. Det är samtidigt när man inte fotar som man oftast har roligast. Och vad gör det egentligen att jag inte kommer ihåg det ett år senare, jag hade iaf kul när det hände. Men jag skulle vilja tycka att det är kul att fota igen.
 
 
Jag är rädd för fulla människor, tycker det är obehagliga. Tycker att det är för närgågna, inte sexuellt utan bara för nära mitt ansikte och kropp, tycker att det är störande och irriterande att behöva upprepa varje svar jag ger dem och att det är så oförutsägbara. Men ja, jag dricker ibland. Dock så blir jag inte avslappnad av alkohol, utan måste känna mig trygg i stämningen och folket för att ska kunna slappna av, oavsett om jag druckit eller inte. Dessutom så är mina nyktra utekvällar roligare än dom onyktra. Jag går på krogen för att dansa. Jag gillar varken öl, cider eller vin. Men älskar att shota. 
 
 
Jag har en tendens att planera in för mycket saker på en dag, men det är bara för att det värsta jag vet är att inte göra någonting. Och om jag inte planerar så gör jag inget. Däremot så mår jag alltid bättre när jag gör saker spontant. Älskar när spontana - bra - saker händer. Ibland kan jag dock känna att jag inte räcker till och inte hinner göra allt jag vill. Jag jobbar hellre en dag än att inte göra något. Jag har svårt att säga nej till jobb eftersom jag är rädd att sätta dom andra i skiten, har faktiskt inget att göra med att jag vill tjäna mer pengar utan bara att dom andra inte behöver jobba ihjäl sig. Jag skulle nog må bäst att bara jobba 6 timmar per dag, fem dagar i veckan. Oavsett om jag tänker så blir det alltid att jag jobbar mer. Och egentligen mer än vad jag själv mår bra av.  
 
 
Min största räddsla är att min lillebror ska glömma bort mig, att vi inte kommer ha någon närmare relation. Vilket är den enda anledningen till att jag tycker det är jobbigt att vara så långt hemifrån. Jag älskar min familj och mina vänner där hemma. Men jag älskar att upptäcka saker, lära känna nya människor och göra olika saker. Jag blir fort rastlös när jag bara gör samma saker. Det är därför jag vill göra så mycket så långt hemifrån. Men det skulle inte vara värt det om mini glömmer bort mig. Och jag saknar honom. 
 
 
Jag älskar att njuta av livet, för mig så spelar det ingen roll när på veckan man går ut och äter, går på krogen, ser bio, äter efterrätt, tvättar, tittar på massor av filmer, bakar bullar, kör yoga, städar eller tränar. För att alla dagar är egentligen samma, det är vi som har bestämt att vi vill helst vara ledig på helgen, att fredag är en bra dag och måndag är en sämre dag. För mig är alla dagar likadana. (Kan ha och göra med att jag mest jobbat inom hotell och restaurang, och då spelar det ingen roll om det är helg eller inte, man måste jobba oavsett dag.) Varje dag blir så bra som man gör den till, alla dagar kan man lyxa till med något litet eller stort. Jag vill inte fastna i samma rutin. Och man kan njuta av allt, det är bara att se på livet att man vill göra det, istället för måste. Livet blir så mycket bättre om man vill göra saker. Och Livet är till för att levas.
 
Det här är jag. En del av mig. 
 
 
Lämna en Kommentar (1) | Tillbaka till toppen8 från juli

Bild 1: Fick tårta av jobbet dagen innan födelsedagen, win.
Bild 2: Jag lagade middag, kycklingwok. 
Bild 3 & 4: Gick in till jobbet en solig dag.
Bild 5: Tappade äggröra på foten, hataäggröra.
Bild 6: Upptäckte att det stod en skrivare under bordet när vi åt på restaurang.
Bild 7: Mina skor passar inte in, bara nikeskor på gymmet.
Bild 8: En solig dag passade vi på att äta frukost ute.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenRSS 2.0