8 från juli

Bild 1: Lekte cowboys i Alices.
Bild 2: Träffade  Daniels kompisar.
Bild 3: Mina fina
Bild 4: Får inte sova ifred
Bild 5: Köpte marabou på min födelsedag
Bild 6: Fick en kompis när vi gick på bio
Bild 7: Fick en annan kompis sista kvällen i Australien.
Bild 8: Res-sugen
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen29:e & 31:a juli, Panama, Arugam Bay & Pottuvil

Tog med Hjalle på frukost och yoga. 
Och sedan tog min kompis med mig på krokodiljakt med tuktuk. 
Vi hittade så många krokodiler. 
Och apor igen. 
En annan kompis drog med mig på en morgonsurf i soluppgången. Bland det bästa jag gjorde. Så galet vackert att ligga på surfbrädan och se solen gå upp från havet. Det var ganska kul att surfa också, det var inte så många människor till en början. 
Min bästa Nilam.
Efteråt blev det yoga med hund och kall chai latte. 
På kvällen åkte jag på upptäcksfärd till Pottuvil Point
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen27:e & 28:e juli, Arugam Bay

Morgonyoga och frukost, en bra start på dagen. 
Hängde med min nya kompis Sampath och kollade när han surfade. Och blev kär i hans hår, jag älskar det. 
OCH JAG SÅG ELEFANTER!! Såg dom för första gången några dagar tidigare, men hade inte med mig kameran då. Varje gång jag såg dem blev jag överlycklig. Det bästa med Sri Lanka. 
Och jag såg apor.
Dagen efter blev det surf med Hjalle. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen25:e & 26:e juli, Arugam Bay

När dagarna gick ut på att surfa och äta stark mat.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen23:e & 24:e juli, Peanut farm & Arugam Bay

Ännu en dag med morgonsurf.
En dag med morgonsurf på ett annat ställe.
Även om det inte syns på dessa bilder, så var det varje kväll strömavbrott, ibland bara några minuter och vissa kvällar hela kvällen. Lite mysigt blev det när de ställde ut ljus i trappuppgången åt oss. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenLördag den 22:a juli, Peanut farm & Arugam Bay

Vaknade tidigt för att ta en morgonsurf. Eller jag tittade när Hjalle surfade.
Hjalle försökte rädda skalbaggen - som ödlan har i munnen - från en fågel. Slutade med att denna ödla åt upp honom. Inte lätt att vara skalbagge. 
Jag gick på yoga, Hjalle lånade min kamera och tittade på solnedgången.
Varje kväll sköt dom raketer, flera gånger. Och varje gång blev jag rädd. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen19:e till 21:a juli, Sri Lanka

Helt plötsligt hade vi tagit flyget till Sri Lanka. Första dagen spenderades på en buss i 8 timmar och sedan i en tuktuk för 1,5 timme innan vi var framme i Arugam Bay där vi skulle hänga ett tag. Det är tur att man kan sova på bussar. 
Vårt fina hem för fem nätter.
Lek på stranden.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMåndag den 17:e juli, Kuta

Som vanligt började dagen med lyxfrukost.
Därefter hyrde vi brädor och lekte på Kuta-strand.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenSöndag den 16:e juli, Uluwatu

Åkte på ett nytt äventyr, ner mot Uluwatu. Det är så fint där, nästa gång - om jag åker till Bali något mer - så ska jag bo där borta.
Hyrde surfbrädor, som vanligt låg jag mest bara på brädan och glassade.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen13:onde och 14:onde juli, Ubud

Drog mot Ubud för jag var sugen på att köra yoga. Hittade mysigaste stället att bo på, helt underbara människor som drivde det och så fint. 
Blev sushi till middag. 
Och sedan blev det yoga som jag har velat gjort ett bra tag. Denna gång blev det fly high, vilket är superkul, lekfullt och annorlunda. 
Efter yogan så började vi vår resa hämåt på moppen, åkte på äventyr och hamnade mitt ute på odlingarna. 
När vi kom tillbaka till vårt andra hem blev det att sitta på stranden och titta på solnedgången.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen10:onde till 12:e juli, Bali

Efter typ en timmes försening lyckades jag komma in i Bali och träffa hern. Några bilder från de första tre dagarna från Bali; mycket goda frukostar, lite surf och pool häng. Jag och Hjalle har en deal att vi inte får ta med oss mobil eller kamera när vi äter middag. Så skönt, rekomenderar det till alla, även om man inte i efterhand kommer ihåg vart eller vad man äter.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenAustralien 2016/2017

Nu sitter jag här på flygplatsen i Cairns och väntar på flyget till Bali. Och det är väl inte så konstigt. Jag måste nog snart ha spenderat ett dygn väntades på olika flygplatser det senaste året. Men nu är det sista gången - för den här gången - som jag kommer vänta på en flygplats i Australien. Nu tar min Australienresa slut. Och jag är inte redo för det än. För två månader sedan var jag klar med Australien, eller jag trodde jag var det. 
 
Jag har spenderat 253 dagar här nu. Dom flesta bra och roliga, men några sorgliga, tråkiga och läskiga. Jag har gjort så mycket saker för första gången, sett så mycket för första gången och mött så extremt många fina och roliga människor. Och även om de flesta jag träffat redan har lämnat Australien, eller är på nya äventyr så är det sorgligt att lämna detta land som nu varit mitt hem så pass länge.
 
Men samtidigt är det väl dags. Dags att säga hejdå, även om jag inte vill det, så är det dags att åka mot nya äventyr, länder och människor. Jag är glad att jag bestämde mig för 15 månader sedan att åka hit, jag har inte ångrat mig en sekund. Jag är glad att jag fick börja detta äventyr med tre av det bästa människorna, men jag är även glad att jag fick avsluta det på egenhand. Och kanske ännu gladare att mina fina vän hämtar upp mig i natt när jag troligtvis är förstörd av alla känslor och tårar jag kommer ha på flygplanet påväg till honom. 
 
Tack Australien. Tack för allt du lärt mig och alla människor jag fått mött. 
Jag kommer tillbaka. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenLördag den 8:e juli, Hackett, Cairns

Innan jag åkte till Australien så visste jag att jag skulle hoppa bungy jump. Eller jag ville göra det. Men tio månader gick och jag hade väl glömt bort att jag skulle göra det. Men så träffade jag Daniel på resan mellan Darwin och Alice Springs, och vi insåg att vi skulle ta samma flyg till Cairns. Väl i Carins undrade han om jag ville följa med och hoppa, och jag hade väl ingen anledning till att inte göra det. Och jag älskade det, samtidigt som det är hemskt, men jag ska göra det igen. Och som vanligt är det alltid skönast att hoppa bakåt. Så sista dagen i Australien spenderade jag genom att sitta fast i fötterna och hoppa från ett torn. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenFredag den 7:e juli, Crystal Cascades

Väl tillbaka till Cairns tog vi en dagsutflykt till Crystal Cascades, fotade, doppade oss och bara kikade. Jag har blivit en för stor badkruka.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenOnsdag 5:e juli & torsdag 6:e juli, Cape Tribulation

De två andra dagarna som vi spenderade där uppe, kikade vi bara runt i regnskogen och på de fina stränderna - så typiskt att man inte kan bada i havet. Och myste i största allmänhet. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenTisdag den 4:e juli, Min födelsedag

Det blev min födelsedag så vi drog upp till Cape Tribulation
Men först ett lunchstopp längsvägen.
Och jag fick en fjärilsmuffins med ett ljus it. 
Men vi hade lite problem med att tända det. 
Men tillslut lyckades vi.
Såg en jättekrokodil längs vägen. 
Men tillsist kom vi fram till min dubbelsäng för två nätter. 
Tack för att ni följde med och firade min födelsedag. My putes ♥
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMåndagen den 3:e juli, Stora Barriärrevet

Tog flyget från Alice Springs till Cairns för att få värme. Jag var less på att frysa. När jag hoppade av planet i Cairns spöregna det. Det kanske blir bättre väder. 
Bokade in en tur till Stora Barriärrevet för snorkling, kände att jag behövde en födelsedagspresent så jag tog ett dyk också. Gav mig själv det för fem år sedan när jag hade fyllt 18 och var i Turkiet på semester, och det har varit den bästa känslan jag haft sen dess. Tyvärr blev det inte lika bra denna gång, kommer knappt ihåg att jag var i vattnet något. Varken med dykarutrustning eller snorklande. Men men, nästa gång kanske det blir bättre. 
Men jag lyckades få en bild där i havet, sedan gick mig kamera sönder. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen30 juni & 1 juli, Alice Springs

En kompis jag träffade. Ett annat djur jag skulle vilja ha, däremot tror jag den får vänta till ett annat liv. Vill ju inte ge min farmor en hjärtattack. 
Såklart blev det middag efter touren. Och jag frös, så fick låna tre jackor. Snälla mina nya vänner är till en frusen Amanda. 
 
Fick ännu en dag i Alice, som inte spenderades på något vettigare vis än lite promenerande genom staden. Däremot visade det sig att det var Territory Day, så kvällen spenderade vi genom att försöka hinna till solnedgången, hehe. Gick sådär. Och försökte titta på fyrverkerierna, gick också sådär då vi båda frös så extremt mycket. Men vi fick tacos, titta på människor, och pannkakor. Det var en mysig sista kväll i Alice.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenRSS 2.0