Gos hemma i Såå

En mysdag hemma i Såå, först en fikatur med bullar och saft med mina minisar. 
I kvällssolen blev det en promenad med vovvisarna.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenPimpeltävling på Påskdagen

Påskdagen spenderades på isen i vanlig ordning. Tillskillnad från den strålande sol dagen innan så var det ihållande regn denna dagen. Men det är inte så noga, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Men ingen fisk blev det på oss.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn påskafton som när en var liten

Ville komma hem och fira påsk hemma, så det gjorde jag. Blev en tur i Saxvallen, där nästan hela familjen hängde. Det är kul att det börjar bli så många barn igen. Lite tråkigt att jag träffar dem allt för sällan. Påskafton spenderades i solen, i en solgrop med grillning och pulkaåkning.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenSmå favoriter

3 april
2 utav 8 månaderna fick leka av sig i lekhagen. Mina favoriter, Ice och Falcon.
 
6 april
Den enda lediga dagen jag hade där jag hade tid att upptäcka området, åkte jag över sjön till Pallas-Yllästunturi nationalpark och tog en kort runda. Blev uttråkad och försökte stå på huvudet med skidor istället.
 
13 april
 En av mina favoriter, Varig. En av de bra sakerna var ju att varje kväll hade vi mellan 3-10 hundar i guidehuset, hundar att mysa med överallt.
 
14 april
 Tarmo.
 
Näst sista dagen på farmen spenderade jag lite tid genom att ta lite bilder på några av favoriterna. Kan bittert erkänna att det blev för lite bilder. Har så många underbara hundar som jag aldrig fotade, Innoko, Hercules, Hawthorne, Lyngen, Hickory, Mercury, Ronnie. Det var så många fina hundar där.
En av mina största favoriter, Björnar. 
Och såklart Oscar. Oscar är iaf den hunden som jag gosade mest med i vintras. 
Och lilla Nilak. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen8 guider på tur

Tror detta blev en av de varmaste dagarna under hela praktiken. Det började dagen innan då planen var att de flesta av de nyare guiderna skulle få följa med ut till en annan stuga och spendera natten där. Tanken var väl att vi skulle åka dit redan under dagen, men det slutade med att vi hamnade vid stugan runt tolv på natten. Det blev i alla fall en vädigt mysigt och rolig kväll och natt, samt dagen efter då värmen var bra påtaglig och det slutade med att vi körde i färre och färre kläder under hela färden.  
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenLeka slädhunds guide

Största delen av min vinterpraktik spenderade jag på Hetta Huskies och testade på livet som draghundsguide. En av turerna jag gjorde på slutet av säsongen var att några tjejer från farmen - 5 människor och 16 hundar (+ en gäst) - åkte ut till stugan, grillade korv, tränade på att köra om varandra och bara njöt av att vara ute med en massa gosiga vovvar. Girl Power.
 
 
8 april
De kör ju även flerdagarsturer, hade hoppats på att få följa med på en, men så blev inte fallet. Fick däremot följa med på första dagen och natten på en.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenRSS 2.0