| Lists

Året 2021

Beskriv året med tre ord

 Dagsturer, omplanering och uppförsbackar

  

Bästa köpet?

Lite osäker om detta var innan eller efter årsskiftet, men köpte äntligen skejtskidor, hade tänkt att göra detta ända sen 2015. Äntligen blev det dags. Köpte även en mindre kamera (som jag redan lyckats att förstöra lite grann..), inte provat den tillräckligt så jag vet om jag gillar den, men tog tag i att göra det åtminstone. Nu är det bara mobilen och datorn som borde bytas ut också..

Vilka sånger kommer påminna dig om 2021?

I år släppte Ziggy ett nytt album, och som vanligt är jag kär. Jag lyssnade på det första gången när jag skejtade i Vålådalen, med strålande sol, Barr och fjäll i bakgrunden. Underbart. De nya favoriterna ur det albumet är Getting Low och Searching for freedom. Och den sistnämnda kommer påminna mig om den dagen. Såklart blev mina fem topplåtar på Spotify alla från det albumet. 

Där under våren när jag och Josefine städade lägenheter och varje morgon när hon hämtade upp mig och Little bit of Love med Tom Grennan spelades.

Två andra favoritlåtar från året är King and Lionheart med Of Monsters and Men och Land Of The Living med Roo Panes.

 
Vem har du umgåtts med mest?

I vintras blev det framförallt Josefine, även om det inte blev en vintersäsong som vi tänkte så blev det tillsammans, både på jobb och en massa turskids-turer.

I somras lärde jag känna Erik, och efter det så är nog han den jag spenderat mest tid med, trots att vi bor i olika delar av landet.

Har du haft ett förhållande under 2021?

Vi kör på samma svar som förra året,

Allt är hur man ser på saker. Enligt vissa så är det säkert ett ja.  

Vart reste du under 2021?

Eftersom Corona fortfarande härjade så blev det lugnt på resefronten. Startade året i Åre, oturligt nog inte på Skalstugan. Fick under vintern till en helg till Valsjöbyn hos Anna och Olle, en tur upp till Kiruna och Tim, en dagstur till Storhogna med Josefine, och sen var det inte jag som fick resa, men Lovisa som kunde komma och hälsa på mig i Saxvallen och hemma i Såå.

I mitten på juni tog jag däremot min bil och körde upp till Kiruna för en natt och sedan vidare med kängorna till Kebnekaises fjällstation för en sommarsäsong där. Ovanligt nog blev det en hel sommar på samma ställe utan att ta bilen någonstans, men tog mig i alla fall till både Tarfala och Kaitumjaure för att få lite omväxling.

 Därefter blev det att skynda sig tillbaka hem till Åre. Och under hösten och vintern blev det nåra turer ner till Stockholm för att hälsa på Erik, Norrköping för kusinerna och Levanger för att hälsa på familjen, och fick äntligen se Adas nya hus. 

Vad var din största tabbe 2021? 

Att jag inte lärde mig att älska uppförsbackar. Och blev terränglöpare.

 

Har du blivit bättre på något?
 
Att bouldra. Alla timmar i Bouldervaggi lönade sig i somras. 

Vad var extra dåligt med året?

Att min mormor dog.

 

Vad var extra bra?

Att jag åkte in och pratade med mormor innan jag åkte norrut.

 

Lärde du känna några nya människor?

Fick lära känna så många nya och fina människor i somras. Är så glad att jag tog mig till Kebnekaise i somras och fick bo med världens finaste, och träffa så många roliga där uppe.

Sedan blev det höst och vinter, och jag gör min tredje säsong på Copperhill, och där är det också en massa nya, förhoppningsvis så är dom bra också. Elise vet jag är bra.

 

Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?

Jag klättrade för att vandra. Inte klättrade bara för att klättra, utan för att faktiskt ta mig någonstans.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

 När jag kom hem dagen efter min födelsedag och de fixat presenter åt mig, när jag åt mitt kinderägg på Sydtoppen, när vi fixade till stolarna på Skalstugan, när jag fick sova i liggvagnar igen, när jag fick samtalet från Kebnekaise, när vi vadade över jokken i somras, när vi hade övernattning i Lisas säng, när jag fick dela säng, alla gånger jag föll från taket i bouldervaggi, Anton, när det spöregnade när jag och Emmali var på tur, alla lappar mellan mig och Lisa, att stå på snötippen i juni, grottkrypningen med Elias, att åka på rygg nerför backen med Lovisa, Den extremt lena stenen på väg upp till Tarfala, att åka i traktorskopan, sista dagen i liftsystemet i Åre med Sanna och Johan, att sova ute under barhimmel, att sittåka på skidorna nerför ett isigt skoterspår klockan 9 på kvällen, när Barr hoppade upp i min famn på skotern, slutet på Cougar Town, att jag fick fira min brors födelsedag. Att jag fick vara kär.

Vad var din största framgång på jobbet 2021?

Jag fick titeln frukostansvarig på Copperhill, att dom tyckte att jag var tillräckligt bra på fjällstationen så att jag är välkommen tillbaka - eller var det att för få som ville komma tillbaka?

Största framgång på det privata planet?

 Jag har ändå tränat kontinuerligt i omgångar i år. Och förhoppningsvis fortsätter det nästa år, men kanske mer kontinuerligt. 

 

Vem saknade du?

Farfar och mormor.

Men utöver det har jag börjat finna mig till ro att uppskatta personerna jag kan träffa där och då.
Dom andra personerna får jag träffa en annan gång.

 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  

 Börja meditera och yoga mer för att hitta fokus och stabilitet. Våga att äventyra. Hitta personer som vill äventyra. Vara ledig för att jag vill, inte för att säsongerna vill.

 

Tror du 2022 kommer bli lika bra?

Fortfarande är svaret på denna fråga; Det ska bli bättre, alltid bättre.

Vad kommer du sakna från 2021?

Livet på Kebnekaise, inga måsten efter jobbet, inte behöva bry sig om att laga mat, enkelt att träna, eller bestiga berg (förutom att alla var så långt borta..), eller titta på film. Inget att spendera pengar på förutom dyra chips i butiken.
 

Vad önskar du att du gjort mer?

 Sovit fler nätter i sovsäcken. Kört mer yoga. 

Vad spenderade du mest pengar på?

Oturligt nog så blev det ju ingen splitboard, förhoppningsvis blir det på nästa år då.
Skulle nästan tippa på att det är bensin till bilen eller alla tågresor ner till Stockholm.

 

Och så slutligen; dina planer inför 2022?

Istället för en vecka på Copperhill så är det två månader i alla fall.
Sedan får vi se om jag tar mig upp till Kebnekaise till slutet av säsongen.
Och därefter får vi se vad mina pengar, läget i världen och vilja säger.
Det skulle vara coolt att ta sig någonstans. Svalbard.

Vad vill du säga till dig själv inför 2022?

"Searching for freedom
Traverse the unknown
Searching for freedom
Truth in that feeling
Truth in that meaning
Searching for freedom"
 
- Ziggy Alberts
Visa fler inlägg