Första tältturen

Så var skolan igång på allvar och vi började andra veckan med tre tältnätter. Bodde med skönisarna på bilden, Bea och Alexander. Det blev en fin och skön uppstart inför ett år med äventyr. Vi pysslade med kartläsning, vadning och matlagning. Plus lite vandring och tältuppsättning på fina platser runt om Storulvån. Johan gjorde dessutom veckans räddning när han tog tag i min arm precis innan jag skulle slå huvudet i en sten, det är inte lätt med en ostabil Amanda med en tung ryggsäck på ryggen. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenFörsta promenaden med Barr

Jag kom hem från Kiruna på måndagmorgonen och klockan 1 började jag skolan igen. Väldigt nervöst när jag gick in i klassrummet och såg människorna som skulle vara min klasskompisar för ett år framöver. Det gick bra, vi överlevde första veckan och fem dagar efter den nervösa första dagen i skolan åkte jag, två nya klassisar (Lotta och Bea) och min nyaste familjemedlem på en promenad i Ullådalen. Det skulle ha varit supermysigt om inte vovven smet och han försvann under en halvtimmes tid när vi inprincip hade börjat gått, som tur var kom han tillbaka tillslut och vi kunde fortsätta vår vandring med fika. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenTillbaka i Norr

Morgonen efter jag kom hem från Geiranger hoppade jag på tåget och började min resa norrut igen, älskade tåg, älskade norra Sverige. Hamnade i Kiruna, där förberedelserna för Fjällräven Classic var i full gång, och det var vid incheckningen i Kiruna jag spenderade de kommande dagarna. Träffade även på Nisse några gånger, där vi blandannat en gång åkte upp till toppen av backen och tittade ut över Lapplands natur. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenHejdå Geiranger

Så blev det dags att säga hejdå till Geiranger också. Som vanligt var det jobbigt att åka, som tur var fick jag mängder av hejdå kramar från alla mina fina kollegor och vänner från Geiranger. Jag är så glad att Victoria tippsade mig om Geiranger och Grande Fjord Hotel i vintras när sommaren inte blev som jag först hade tänkt det. Jag är glad över att jag fick komma dit och börja jobba och jag är glad över alla fina kollegor och vänner jag fått i Geiranger. Och alla turer och äventyr vi har hittat på under sommaren, alla fina soliga dagar och även de få dagar som det regnade på. 
 
Jag är glad att jag fick spendera största delan av sommaren genom att prata engelska med mina kollegor, ibland gick det till och med så långt att jag knappt kom ihåg när jag senaste pratade svenska. Jag är glad att jag fick lära mig godmorgon, godnatt, tack och sköldpadda på finska, lettiska, lituiska, tjeckiska och slovakiska. Alla de väsentiga orden du behöver kunna från ett språk. Jag är glad över varje morgon med Eimantas, hur vi kommunicerade med varandra bara genom blickar och handspråk. Hur varje gång efter frukostpasset blev en kareokebar och vi bara skrek ut texten på låtarna medan vid preppade. Alla dagar efter jobbet när vi låg nere på bryggan och bara njöt av solen. Alla dopp jag och Kristina gjorde i fjorden. Alla små bilutflykter vi gjorde, eller när vi åkte till Ålesund efter jobbet och hade en halvtimma i alla affärer innan vi var tvugna att åka tillbaka igen. Alla toppar som jag tittade ut över med blandade människor. och när vi tjejer åkte och titta på Mamma Mia 2. Jag är glad över den veckan jag sov i min bil eftersom jag inte orkade bära med madrassen in till sängen igen. Alla gånger som jag fick mata och klappa mina kära getter. 
 
Jag är speciellt glad över att jag träffade Kristina. Kristina som jag fick dela rum med, som jag drog med på äventyr, som drog med mig på äventyr. Som jag hoppas att jag snart, otroligt snart kommer kunna få träffa igen. För jag saknar henne. Tack Geiranger för den oförglömliga sommaren, som gav mig vänner från flera länder i Europa, som jag längtar efter att få träffa igen.
Jag och Anna tog vägen hem via Trollstigen och Trollväggen där det blev ett litet stopp för att njuta av utsikten och en fika. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenSmygandes över vattenytan i skymningen

0 dagar kvar. Sista kvällen fick jag stryka ännu en sak på min lista (en längre tur i kajaken på fjorden, och inte bara träna snurrar. Däremot blev det att träna på några snurrar ikväll igen... Men det gick inte bättre.
Mina fina tjejer.
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenPå äventyr med Anna

Den enda hela dagen med Anna (förutom att jag jobbade till 12) och sista dagen i Geiranger spenderades genom att mata mina getter en sista gång. 
Gå på en liten hike och njuta av fjorden, solen och GETTER.
Vi åkte vidare och gjorde en lite kortare hike. Ett annat mål jag hade var att gå till stugerna där borta på kullen, men vi gick inte dit denna dagen heller, istället gick vi åt andra hållet och till vattenfallet. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenKan man lära sig eskimårull på två timmar?

3 dagar kvar. Hämtade upp fina Anna i Dombås, körde tillbaka, ville hitta på något på kvällen, först blev det tal om att klättra med grannarna, med det började regna. Åkte hem, och sedan ville de ut och leka i kajakerna, jag ville såklart med. Så det slutade med att de försökte lära mig att snurra runt. 
Det gick inte så bra...
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNågonstans på andra sidan av färjan

3 dagar före avfärd. Vi planerade att åka och klättra i träd, men vi kom fem minuter för sent, så istället somnade jag i bilen och de andra körde runt och hitta det här stället. Även om jag var lite bitter där ett tag så gillar jag dessa människor extremt mycket. 
Finaste Kristina.
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenSolnedgången från Vinsåshornet

Fem dagar innan jag skulle åka hem så fick jag och Milly äntligen tid för en längre hike tillsammans, denna gång kunde även bartender-Filip hänga med som annars alltid jobbar tvärtemot mig. Och såklart min person-in-hike Kristina. Jag skrev upp några mål som jag ville göra innan jag åkte därifrån, se solnedgången från en topp var en av dem, så denna hike blev i dagens sista ljus. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenPå toppen till soluppgången

6 dagar kvar, fortfarande 4 toppar jag ville upp på. Samt min sista lediga dag. Jag och grannen tog bilen på kvällen till Trollstigens topp, parkerade, sov någon timme, klev upp och började traska i mörkret. Ville upp till toppen av Trollväggen och se soluppgången.Vi hann inte ändå upp innan solen började lysa. Men vi hann en bra bit, och fick se solen genom molnen. Det blev en bra sista ledig morgon.
När vi kom tillbaka ner så sov vi i bilen i några timmar till. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenLaushornet, toppen ovanför Grande

Jag har velat gått upp på toppen ovanför jobben under hela sommaren, tillsist var det bara en vecka kvar, och eftersom det inte var någon som ville eller kunde följa med så var det bara att traska upp själv. Jag är inte en människa som gillar att vara själv, insåg jag. Men jag tog mig upp. Jag sov på en sten i solen för att orka fortsätta hela vägen upp och det var brant. 
Där nere jobbade jag.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn kväll på väggen

När vi åkte för att klättra med Roger och hans kompis. Äntligen, som jag har velat. En timmes barfota klättring på väggen gick sådär, så tillslut fick Roger komma upp och agera extra fotsteg till toppen. Kan säga att vi två skrattade lagomt.
Som tur fick min hungriga mage hamburgare efteråt. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEn dimmig glaciär

Vi ville så gärna se något annat än Geiranger mest hela tiden, så vi tog bilen full och åkte till glaciären igen, den här gång blev det bara den korta promenaden. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenVi hittade himlen

Jag och Kristina var återigen sugen på äventyr och att komma bort från Geiranger så vi tog bilen och åkte. Betalade en vägavgift och åkte långt ut i ingenstans. Vi parkerade bilen och tog en promenad, och jag tror att jag hamnade i himlen. 
Sedan tog vi en kindermaxi och en nap i min bil. Finaste pärlan, att du kan agera säng också. 
Vi tänkte att vi skulle åka tillbaka dit någon gång och vandra, men det blev aldrig så. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenRSS 2.0