8 från juli

Bild 1&2: När jag bestämde mig att jag ville vakna i en sovsäck på min födelsedag.
Oavsett om jag började halv sex på morgonen. Och jag fick ett får som kompis. 
Bild 3&4: När jag och Nikita matade getterna. 
Bild 5&6: Jag hittade två fransmän och fyra hundar som jag tog med ut på en promenad.
Bild 7: När vi hämtade Viggo och åt pizza i solen. 
Bild 8: När det blev trångt i tunneln. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenPicknick hos grannen och i Ålesund

28 juli
När vi kom hem efter en hike så bjöd Roger oss på glass, banan och oboy. + Lite slackline och akrobatik.
 
30 juli
Vi skulle hämta hem Eimantas igen, vi passade på att köra picknick i solnedgången på kullen. Såklart - som den tidsoptimist jag är - så kom vi försent till flyget. Men det gick ju bra ändå, vi hann ju med färjan. 
 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenGet och solnedgång

Jag och Milly har försökt synkat ihop en hike tillsammans under hela sommaren, har gått sådär, men idag lyckades vi. Till och med Anetta kunde följa med också, och vi skadade oss inte som förra gången. Det blev ingen lång hike, vi mös med en get, gick en halvtimma och tittade på solnedgången, men det är skönt att komma ut, och se fjorden från en annan vinkel. Och få några extra soltimmar.
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppen3 små sjöar

Jag och Kristina ville ut på promenad, så vi gick till en sjö, eller tre stycken blev det tillslut. Men den första tog vi ett dopp, man ångrar aldrig ett bad. 
För att komma till den andra blev det att klättra lite halvt uppåt, ungefär som att vara en bergsget. Kristina var inte helt nöjd med min envishet om att komma upp, men hon tyckte också det var fint däruppe. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenI solen i Ålesund och i mörkret i Gudbrandsjuvet

Vi åkte till Ålesund för att lämna frukostkocken på flygplatsen, nu var det hans tur att få åka på bröllop. Vi som blev kvar mös runt i solen, kikade på utsikter. Kom försent - eller förtidigt - till färjan, ville inte vänta så vi åkte vidare och fotades med vattnet. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNo ray of sunlight's ever lost

Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenSurfvågorna i Hoddevik

Vad var det nya vi skulle göra? Jo, vi bokade in en surflektion. (Första gången för Kristina, och första gången för mig med våtdräkt och i Norge.) Gick kanske inte jättebra, med den var kul att hänga i havet igen.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenVestkapp

Vi bestämde oss för att prova något nytt, medans vi väntade på det, så drog vi vidare för att se mer av halvön vi tagit oss till. Det enda vi hann till var Vestkapp, innan vi var tvungen att åka tillbaka. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenFrukost i morgonsolen vid havet

Återigen en dag jag och Kristina var lediga tillsammans. Det skulle regna i Geiranger så jag spenderade hela veckan för att luska ut vart det inte skulle regna samt vart det är fint. Så vi körde bilen tills vi inte orkade köra längre, slog upp tältet och sov där, morgonen efter hamnade vi i ett soligt Hoddevik. Där blev det frukost och lek på stenarna. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenEtt försök till äventyr

Vi behövde äventyr och komma ifrån Geiranger igen. Så vi tog bilen åkte gamla vägen till Stryn, genom dalen på slingrande vägar och fria kossor. 
Vad jag tycker om dessa tre personer. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenGaldhøpiggen

Vi vaknade upp, åkte vidare till dagens äventyr och vårat stora äventyr på Viggos besök. Nämligen att gå upp till toppen av Norges högsta berg, Galdhøpiggen på 2469meter över havet. Det var långt, vackert, soligt och snö = åka på rumpan nerför. 
 
Äntligen på toppen!
Tack för att du kom och hälsa på mig Viggo!
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenLoms Stavkyrka

Dagen efter åkte vi till Lom, tittade på en vikingakyrka från 1170, bodde i tält, och förberedde oss för nästa dag. (Samt fick åka tillbaka till Geiranger när vi kört i en och en halvtimme därifrån för att hämta ett par skor som någon glömde. Undra vem..)
 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenNär regnmolnen intog Geiranger

Och helt plötsligt kom Viggo på besök. Vi började gå på en liten promenad, det började att det tokregna och mullrade så vi vände om. Det slutade lika plötsligt som det började så vi försökte ta oss till mitt vattenfall, kom inte dit. Istället hamnade på en sten på vägen och somnade. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenBriksdal Glaciär

Ledig igen tillsammans, vi åkte bort till Glaciären, sov i tält precis bredvid bilen och det smaragdgröna vattnet. Vaknade, gjorde frukost, åkte till glaciären och funderade på om vi ville ta den långa promenaden eller inte. Tillsist blev det den längre, så glad att vi tog den.
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenAda och Geir Christians bröllop

Lämnade Geiranger med tåg och åkte till Levanger för min systers bröllop. Det var kul att få träffa alla igen, som vanligt. Och fint, bröllop är fint. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenMin 24:e födelsedag

På morgonen jobbade jag, Nikita och Karoline i köket på frukosten. Efter all prepp satte vi oss ute på altanen och åt lite frukt som blev över. Nikita tjatade på mig och frågade om vi inte kunde gå ner. Efter mycket övertalande och tjatande (- och uppätande av frukten) så gick vi ner. Väl där nere möttes jag och det andra födelsedagsbarnet till ära i köket, varav att vi då fick gå in i vardagsrummet. Där i princip alla var, de hade bakat oss en varsin tårta samt sjöng för oss. 
Gosisarna.
De andra gick tillbaka till jobbet, vi två födelsedagsbarn tog med oss bröd och gick till mina kompisar. (Detta var något som jag gjorde x-antal gånger under sommaren, älskade getter. Och jag tog med mig alla olika människor jag kunde få med)
Därefter tog de två andra brudarna med oss på en båttur på fjorden. 
På kvällen satt vi en stuga, myste och spelade lite spel. Aktivitetsledaren måste roa sig på något sätt. Jag fick en box med tofflor i, en sköldpadda ritad på samt att alla skrev en liten födelsedagshälsning till mig. Så fina människor jag jobbade med. 
Efter en kort tupplur på en av madrasserna i stugan, insåg jag att jag inte hade badat i fjorden, så jag sprang dit, hoppade ur kläderna och dök i vattnet. Klev upp och var redo att gå tillbaka till en ny dag på jobbet. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenFira in födelsedagen i en sovsäck

Bestämde mig att fira in min födelsedag med att sova i sovsäck under bar himmel. Hamnade bland en massa får, lagade lax på gaskök och njöt av solnedgången på fjällen omkring mig. Ibland så måste man göra vardagslyx och sova ute även om en börjar halv sex dagen efter. 
 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenTystnad på Geitfonnegga

Idag var det jag och Ieva som gick på äventyr. Upp till Geitfonnegga, åka på rumpan ner i snön, tappa bort sig och somna på toppen. Samt att hänga två timmar bredvid varandra där uppe utan att prata. 
När man kommer ner och inser hur högt upp och långt bort man var för bara någon timme tidigare. 
Lämna en Kommentar (0) | Tillbaka till toppenRSS 2.0